100 euro lenen

Wie op korte termijn acuut geldgebrek heeft kan behoorlijk in de problemen komen. Want je kunt misschien een factuur niet betalen, je hebt net niet genoeg geld voor de boodschappen, er is iets kapot gegaan wat vervangen moet worden, of je moet nog een cadeau kopen voor iemand die jarig is. Je hebt dan vandaag geld nodig. Soms heb je niet eens zoveel geld nodig om het te kunnen redden totdat je salaris wordt overgemaakt naar de bank. Kleine bedragen lenen voor een korte periode is echter niet moeilijk. Voor 100 euro lenen met behulp van een minilening gelden nauwelijks criteria en het geld staat snel op je rekening.

Direct aanvragen

Direct een lening aanvragen van 100 euro zonder toetsingen of enorme vragenlijsten? Start direct met je aanvraag.

Voordelen van een minilening

100 euro lenen is helemaal niet nodig als je in de toekomst zou kunnen kijken. Dan zou je vooraf rekening kunnen houden met een extra uitgave. Maar acute geldnood wordt bijna altijd veroorzaakt door een onverwachte financiële tegenvaller. Zoals dat de tank van de auto sneller leeg is dan verwacht, een apparaat dat snel gerepareerd moet worden of een vakantie die duurder is uitgevallen dan je had gepland. Je hebt dan direct geld nodig. 100 euro lenen door middel van een minilening kan dan een oplossing zijn. Er is zelfs geen BKR toetsing nodig, dus als je bij het BKR geregistreerd staat is dat geen belemmering voor 100 euro lenen.

biljet van 100 euro

Aandachtspunten

100 euro lenen met behulp van een minilening is een optie, maar er zijn wel enkele aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Voordat je een minilening afsluit moet je zeker weten dat de lening op tijd kan worden afgelost. Met andere woorden: je moet zeker weten dat je het geleende bedrag de volgende maand kunt terug betalen. De aflossingstermijnen van een minilening zijn namelijk erg kort. Als er twijfels zijn over de mogelijkheid om op tijd af te lossen is een andere oplossing wellicht beter. Want bij te laat aflossen van een minilening is de kans groot dat je met extra kosten wordt geconfronteerd. Dat is 100 euro lenen mogelijk niet waard.

Voor 100 euro lenen met behulp van een minilening hoef je geen loonstrook te overleggen of op een andere manier kunnen aantonen dat je regelmatig inkomsten hebt. Zoals al is gezegd vindt er ook geen BKR toetsing plaats. De geldverstrekker wil echter wel de garantie dat hij het geld terug krijgt als jij dat zelf niet kunt betalen. Daarom wordt er van je gevraagd om iemand aan te wijzen die garant wil staan voor de lening. Dat heet een garantsteller. Deze garantsteller moet aantonen dat hij regelmatig inkomsten heeft.

Kosten van een minilening

Voor 100 euro lenen moet uiteraard rente worden betaald. Ook worden er soms afsluitkosten in rekening gebracht. Met name het rentepercentage is bij minileningen vrij hoog. Je moet niet vreemd opkijken als er met rentepercentages van 6 – 9 procent wordt gerekend, en in een enkel geval kan de rente zelfs oplopen tot meer dan 10 procent. Toch heeft een hoog rentepercentage bij een minilening niet zoveel impact. 100 euro lenen bij een rentepercentage van 7 procent en een aflossingstermijn van een maand kost minder dan € 0,60. Daar hoef je dus niet wakker van te liggen.

Direct aanvragen

Direct een lening aanvragen van 100 euro zonder toetsingen of enorme vragenlijsten? Start direct met je aanvraag.

Saldodipje

Een bedrag van 100 euro lenen door middel van een minilening wordt in Nederland aangeboden door Saldodipje. Het aanvragen van de lening wordt digitaal gedaan. Je kan dat via de website doen, maar ook met een smartphone is het aanvragen van een minilening mogelijk. Het aanvragen zelf kost maar een paar minuten tijd. Saldodipje biedt voldoende ondersteuning en de gegevens die je moet invoeren zijn slechts beperkt. Kort na de aanvraag krijg je digitaal een offerte toegestuurd. Als je die ondertekent is de lening aangevraagd en dan wordt het geld snel overgemaakt naar je bankrekening, soms nog vandaag.

> lees meer over Saldodipje

Overzicht kosten minilening

In de volgende tabel zijn de mogelijkheden om geld te lenen op een rij gezet. Je ziet welke aflossingstermijnen er worden gehanteerd en hoeveel rente er voor de leningen moet worden betaald. Deze cijfers zijn afkomstig van Saldodipje (medio 2022). Bij het berekenen van deze cijfers wordt ervan uitgegaan, dat je de lening op tijd aflost. Als dat niet lukt worden er mogelijk hoge boetes in rekening gebracht.

Hoogte leningRentebedragTermijnAflossingenTotaal aflossingsbedrag
€ 100€ 0,4930 dagen1€ 100,49
€ 200€ 0,9930 dagen1€ 200,99
€ 300€ 1,4830 dagen1€ 301,48
€ 400€ 1,9730 dagen1€ 401,97
€ 500€ 2,4730 dagen1€ 502,47
€ 600€ 7,0045 dagen1€ 607,00
€ 700€ 8,1045 dagen1€ 708,10
€ 800€ 9,3045 dagen1€ 809,30
€ 900€ 9,8045 dagen1€ 909,80
€ 1.000€ 11,5045 dagen1€ 1.011,50
€ 1.100€ 9,612 maanden2€ 1.109,61
€ 1.200€ 10,542 maanden2€ 1.210,54
€ 1.300€ 11,472 maanden2€ 1311,47
€ 1.400€ 12,402 maanden2€ 1.412,40
€ 1.500€ 13,022 maanden2€ 1.513,02
kosten van 100 euro lenen

Stappenplan minilening afsluiten

Het aanvragen van een minilening voor 100 euro lenen is niet moeilijk, vooral als je de stappen volgt die hier worden genoemd. Lees het stappenplan eerst door, zodat je weet welke vragen je kunt verwachten. Wie goed is voorbereid op het aanvragen van een lening van 100 euro kan het proces in een paar minuten doorlopen. Het geld staat in de meestal vandaag al op je rekening.

stappenplan om 100 euro te kunnen lenen

Kies het bedrag

Als je 100 euro lenen wilt hoef je niet na te denken over de hoogte van het bedrag. Maar als je nog niet helemaal zeker weet of 100 euro lenen voldoende is om je onverwachte uitgaven direct te kunnen bekostigen is het een optie om iets meer geld te lenen. Bedenk echter wel, dat het geld aan het eind van de aflossingstermijn moet worden terugbetaald. Wie meer geld leent moet dus ook meer terugbetalen. Meer geld lenen dan je kunt terugbetalen is niet verstandig.

Looptijd

Elke verstrekker van minileningen gaat op een iets andere manier om met de looptijd. Bij een enkele aanbieder kun je zelf de looptijd kiezen, maar bij de meesten ligt deze al vast. De looptijd is dan dus gekoppeld aan de hoogte van het bedrag dat je gaat lenen. Bij 100 euro lenen is de looptijd bijna altijd 30 dagen. Als je de mogelijkheid hebt om de looptijd aan te passen, heb je de kans om een looptijd te selecteren waar jij je prettig bij voelt.

Eigen gegevens invoeren

Een minilening aanvragen kost weinig tijd en moeite, maar er moeten uiteraard wel enkele gegevens worden doorgegeven. De geldverstrekker moet immers weten wie je bent en wat je bank  is. Daarom is het altijd verplicht om je persoonsgegevens door te geven. In dit stadium wordt ook gevraagd naar de manier waarop je de garantstelling wilt regelen. De garantstelling is voor de geldverstrekker een garantie dat hij het geleende geld terugkrijgt.

Offerte

Als je de aanvraag hebt voltooid zal de kredietverstrekker beoordelen of je in aanmerking komt voor de lening. Daarbij wordt met name gekeken naar of je alle gegevens correct hebt ingevuld. Soms moet je aanvullende informatie aanleveren, zoals een identiteitsbewijs  en de salarisgegevens van een garantsteller. Als alles akkoord is, zal de geldverstrekker je een offerte sturen. Daar staan de definitieve termijnen en rentebedragen in genoemd die voor jouw 100 euro lenen van toepassing zijn.

Uitbetalen

Zolang je de offerte niet hebt getekend zal de kredietverstrekker geen geld overmaken. De offerte heeft een beperkte geldigheid. Wacht dus niet te lang met het ondertekenen, want dan loop je het risico dat de offerte is verlopen. In dat geval moet je opnieuw een minilening aanvragen, met het risico dat er dan wordt gewerkt met andere rentepercentages. Zodra de geldverstrekker je ondertekende offerte heeft ontvangen zal hij het geld direct overmaken naar je bank. Als dit de eerste keer is dat je een lening afsluit duurt dat 24 uur. Als je al vaker geld hebt geleend bij deze geldverstrekker kan het geld sneller naar je rekening worden overgemaakt, soms al binnen 10 minuten.

Garantsteller kiezen

Je hebt al kunnen lezen dat een geldverstrekker eist dat je een garantsteller aanwijst. Die is er verantwoordelijk voor dat het geld op tijd wordt terugbetaald aan de geldverstrekker. Je mag zelf iemand aanwijzen die als jouw garantsteller wil fungeren. Dat kan een vriend of een familielid zijn. De garantsteller moet ervoor tekenen dat hij de lening terugbetaalt als jij daar zelf niet toe in staat bent. Als de garantsteller gehuwd is moet ook de partner van de garantsteller de overeenkomst ondertekenen.

Direct aanvragen

Direct een lening aanvragen van 100 euro zonder toetsingen of enorme vragenlijsten? Start direct met je aanvraag.

Wie het vervelend vindt om kennissen of familie lastig te vallen met een garantstelling, kan kiezen voor een betaalde garantstelling. Er zijn bedrijven die tegen betaling garant willen staan voor een lening. Vaak heeft de geldverstrekker daar links voor op zijn website staan. In veel gevallen kun je een garantsteller aanstellen nadat de lening is afgesloten. Dat moet snel na de ondertekening van de offerte gebeuren, want anders zal de geldverstrekker daar een boete voor uitdelen wegens nalatigheid. Die boetes zijn hoog. Je moet denken aan circa 30 procent van het geleende bedrag. De boete voor het niet tijdig regelen van een garantsteller bij 100 euro lenen bedraagt bij Saldodipje € 29.

Kredietcheck

Het is best bijzonder dat je geld kunt lenen tot € 1.500 zonder dat er een toetsing bij het BKR plaats vindt. Het BKR is het Bureau voor Kredietregistratie. Daar worden de gegevens opgeslagen van bijna alle leningen die in Nederland worden afgesloten. De gegevens worden bij het BKR ingevoerd door de kredietverstrekker. Die zal ook achterstanden bij het aflossen invoeren. Als er eenmaal een melding bij het BKR staat dat je een achterstand hebt, heet dit dat je een negatieve registratie hebt. Je kunt lang worden achtervolgd door een negatieve registratie, want de gegevens blijven tot 5 jaar na de laatste aflossing bij het BKR in het systeem staan.

Eigen criteria

Als je een of meerdere leningen hebt lopen en je aflossingen altijd op tijd betaalt merk je er niets van dat je gegevens bij het BKR zijn geregistreerd. Wie achterstanden heeft bij het aflossen en een negatieve registratie heeft kan daar last van krijgen bij het aanvragen van nieuwe leningen. Kredietverstrekkers vinden het erg vervelend als er meerdere keren sprake is geweest van een betalingsachterstand. Elke kredietverstrekker gaat daar op zijn eigen manier mee om, maar bij het aanvragen van een nieuwe lening is het bij een negatieve BKR registratie telkens de vraag of die lening wel zal worden verstrekt.

Verstrekken van nieuwe leningen

Het BKR speelt dus vooral een rol bij het verstrekken van nieuwe leningen. Als jij een gewone lening aanvraagt, een leasecontract wilt afsluiten of iets op afbetaling wilt aanschaffen, zal de partij waar je de lening aangaat je gegevens controleren bij het BKR. Bij een negatieve registratie zullen de meeste aanvragen van een nieuwe lening niet worden gehonoreerd. Het is in Nederland alleen in uitzonderlijke gevallen mogelijk om een lening te krijgen met een negatieve BKR registratie. De minilening is daar een voorbeeld van.

Waarom geen BKR toetsing?

Het is voor Nederlandse geldverstrekkers verplicht om vrijwel altijd een BKR toetsing uit te voeren, tenzij het om leningen met een kortere looptijd dan 3 maanden gaat of omdat het om lage bedragen gaat. Dat is bij minileningen het geval. De bedragen die worden geleend zijn zo laag, dat kredietverstrekkers bereid zijn om wat meer risico te lopen. Daar staat tegenover, dat de rentepercentages die voor deze kortdurende leningen worden gehanteerd veel hoger zijn dan de rentepercentages van langlopende leningen. Om te controleren of consumenten niet de dupe worden van die hoge rentes worden de geldverstrekkers door de AFM streng gecontroleerd.

Conclusie

Een minilening voor 100 euro lenen heeft een aantal voordelen voor consumenten. Bijna iedereen kan zo’n lening krijgen, zelfs met een negatieve registratie bij het BKR. Het aanvragen van een minilening is eenvoudig, want er hoeven maar weinig gegevens te worden ingevoerd. Ook het uitbetalen van het geleende geld gaat snel, vaak binnen 24 uur. Een aandachtspunt is, dat het geleende bedrag op tijd moet worden terugbetaald. De boetes voor te laat aflossen zijn erg hoog. Bovendien gaan deze geldverstrekkers snel over tot het inschakelen van incassobureaus.

Direct aanvragen

Direct een lening aanvragen van 100 euro zonder toetsingen of enorme vragenlijsten? Start direct met je aanvraag.