200 euro lenen

Snel 200 euro lenen kan met behulp van een minilening. Bijna iedereen heeft toegang tot dit soort leningen, zelfs als er sprake is van een negatieve BKR registratie. Bij een minilening wordt namelijk niet getoetst bij het BKR. Dat betekent dat je zelfs met een betalingsachterstand voor een andere lening geld kunt lenen. Het aanvragen van een minilening voor 200 euro lenen wordt online gedaan. Je moet slechts enkele gegevens invullen en als de kredietverstrekker je aanvraag goedkeurt staat het bedrag van de lening nog vandaag op de bank. Bij een minilening heb je dus direct de beschikking over het geld. Mogelijk is het niet verstandig om een lening aan te vragen van 200 euro. Denk altijd na of je het binnen de gestelde periode kunt terugbetalen.

Direct aanvragen

Direct een lening aanvragen van 100, 200, 300, 400 of 500 euro zonder toetsingen of enorme vragenlijsten? Start direct met je aanvraag.

Start aanvraag

Redenen om 200 euro te lenen

Het kan gebeuren dat je een maand krap bij kas zit en dat er tegelijk iets gebeurt wat veel geld kost. Zoals de tegenvallende prijs van een onderhoudsbeurt van de auto, een reparatie aan de smartphone, een onverwacht duur uitgevallen vakantie, of de noodzaak om vandaag voor iemand een cadeau te kopen in verband met zijn huwelijk. Dat zijn allemaal uitgaven die niet kunnen wachten en waarvoor je direct geld nodig hebt. Je kan natuurlijk proberen om geld te lenen bij familie of vrienden, maar het is ook mogelijk om een minilening voor 200 euro aan te vragen. Dan hoef je niemand lastig te vallen en kun je gewoon je hetgeen doen wat je zou willen doen.

Doel van een minilening

Het doel van een minilening is het opvangen van acuut geldgebrek. Wie voor 200 euro lenen een minilening afsluit heeft een kortlopende lening met een looptijd van 30 dagen. Het geld dat je nu niet hebt moet je binnen een maand dus wel op de bank hebben staan, want dat is nodig om de minilening af te lossen. Als je voor jezelf weet dat dit het geval is, en dat je het geld dus echt wilt gebruiken om een tijdelijke dip in je financiën op te vangen, kan een minilening een oplossing zijn.

De kosten van 200 euro lenen

Van een minilening wordt altijd gezegd dat er met hoge rentepercentages wordt gewerkt. Op zich klopt dat wel, want je betaalt tussen 6 en 10 procent rente voor 200 euro lenen. Omgerekend naar concreet geld gaat het echter om lage bedragen, want 200 euro lenen met een aflossingstermijn van 30 dagen kost bij een rente van 7 procent minder dan € 1,20. Om de kosten van een minilening laag te houden moet je voldoen aan alle voorwaarden van de geldverstrekker. Want anders krijg je te maken met boetes, en dan kan de lening erg veel geld kosten. Een verstrekker kan echter vragen om een garantsteller. Deze kan persoonlijk of commercieel zijn.

Direct aanvragen

Direct een lening aanvragen van 100, 200, 300, 400 of 500 euro zonder toetsingen of enorme vragenlijsten? Start direct met je aanvraag.

Start aanvraag

In de volgende tabel zijn de mogelijkheden om verschillende bedragen te lenen op een rij gezet. Je ziet welke aflossingstermijnen er worden gehanteerd en hoeveel rente er voor de leningen moet worden betaald. Deze cijfers zijn afkomstig van kredietverstrekker Saldodipje (medio 2022) en er wordt vanuit gegaan dat de aflossing volgens de afspraken wordt gedaan.

Hoogte leningRentebedragTermijnAflossingenTotaal aflossingsbedrag
€ 100€ 0,4930 dagen1€ 100,49
€ 200€ 0,9930 dagen1€ 200,99
€ 300€ 1,4830 dagen1€ 301,48
€ 400€ 1,9730 dagen1€ 401,97
€ 500€ 2,4730 dagen1€ 502,47
€ 600€ 7,0045 dagen1€ 607,00
€ 700€ 8,1045 dagen1€ 708,10
€ 800€ 9,3045 dagen1€ 809,30
€ 900€ 9,8045 dagen1€ 909,80
€ 1.000€ 11,5045 dagen1€ 1.011,50
€ 1.100€ 9,612 maanden2€ 1.109,61
€ 1.200€ 10,542 maanden2€ 1.210,54
€ 1.300€ 11,472 maanden2€ 1311,47
€ 1.400€ 12,402 maanden2€ 1.412,40
€ 1.500€ 13,022 maanden2€ 1.513,02
Kosten van een minilening, ook voor 200 euro lenen

Lenen zonder BKR toetsing

Bij een minilening draait het om snelheid. De aanvrager heeft met een beetje geluk het geld nog dezelfde dag op de bank staan. Om die snelheid te waarborgen wordt er geen BKR toetsing gedaan. Formeel is dat ook niet nodig, want het gaat om leningen van kleine bedragen, die na hooguit 2 maanden terugbetaald moeten worden. Dit type leningen hoeft wettelijk niet te worden gemeld bij het BKR. De geldverstrekkers vinden het vanwege het lage bedrag en de korte aflossingstermijnen daarom niet nodig om een BKR toetsing te doen.

> lees alles over geld lenen zonder BKR toetsing

Functie van het BKR

Het BKR is ooit opgericht om geldverstrekkers te beschermen tegen consumenten die hun leningen niet terug kunnen betalen. Het BKR registreert bijna alle leningen die in Nederland worden afgesloten. De gegevens worden aangeleverd door de kredietverstrekkers. Bij een nieuwe kredietaanvraag kunnen zij controleren of de aanvrager nog andere leningen heeft lopen en of hij op schema ligt met het aflossen. Als iemand zijn aflossingen niet of niet tijdig voldoet krijgt hij van zijn kredietverstrekker een aantekening. Dat wordt een negatieve BKR registratie genoemd. BKR aantekeningen blijven tot 5 jaar na het aflossen van de lening waarbij een aflossingsachterstand is ontstaan in het systeem staan.

Beoordeling van kredietaanvragen

Geldverstrekkers gebruiken de gegevens in het BKR om te beoordelen of iemand in aanmerking komt voor een nieuwe lening. Elke kredietverstrekker hanteert daarbij zijn eigen criteria. Toch mag ervan worden uitgegaan dat iemand met meer dan 4 keer een melding van een betalingsachterstand bij het aflossen niet gemakkelijk een nieuwe lening kan krijgen. Dat er bij de minileningen niet naar de gegevens bij het BKR wordt gekeken is voor een grote groep consumenten een mogelijkheid om toch geld te lenen, in elk geval voor een korte periode.

Aanvragen minilening voor 200 euro lenen

Voor een oplossing bij acuut geldgebrek, waarbij je meteen geld nodig hebt, is een minilening een optie. Het geld gaat direct naar je bank en daardoor kun je de openstaande rekening binnen 24 uur betalen. Voor een minilening aanvragen volg je het volgende stappenplan.

Stap 1: Bepaal het te lenen bedrag

Het is goed om serieus na te denken over het te lenen bedrag. Als je een bedrag van € 220 moet betalen is 200 euro lenen soms voldoende. Maar het kan aantrekkelijk zijn om iets meer geld te lenen. Neem die beslissing niet impulsief, maar denk er voorafgaand aan de aanvraag goed over na. Want het geld moet de volgende maand wel weer worden terugbetaald, en als je meer leent moet je ook meer terugbetalen.

Stap 2: Upload je ID

Om de kredietverstrekker te laten weten met wie hij te maken heeft is het verplicht om een foto van je identiteitsbewijs te uploaden. Die foto kan worden gemaakt met de smartphone.

Stap 3: Gegevens invullen

Vervolgens moet je een aantal persoonlijke gegevens invullen. Dat betreft je contactgegevens en de bank waar het geld van de lening naar moet worden overgemaakt.

Stap 4: Check bankrekening

Veel verstrekkers van minileningen willen dat je € 0,01 naar hen overmaakt vanaf de bankrekening waarop het te lenen bedrag moet worden gestort. Die overboeking dient als controle dat het om het juiste bankrekeningnummer gaat en dat die rekening op jouw naam staat.

Stap 5: Offerte

Nadat je de online aanvraag hebt voltooid zal de kredietverstrekker de aanvraag beoordelen. Als je een positieve beoordeling krijgt zal hij je een offerte sturen. Het beoordelen verloopt snel. In veel gevallen heb je de offerte al na een kwartier in je bezit.

Stap 6: Ondertekenen

Als de kredietverstrekker je een offerte heeft gestuurd is dat goed nieuws, want dan kun je de lening krijgen. Je moet niet vergeten de offerte te ondertekenen, want anders wordt het geld niet naar je bank overgemaakt. Wacht ook niet te lang met het ondertekenen, want een offerte is maar een beperkte tijd geldig.

Stap 7: Geld overmaken

Na het digitaal ondertekenen van de offerte zal de kredietverstrekker het geld naar je bank overmaken. Dat gebeurt in elk geval binnen 24 uur. Maar als je al eerder een lening bij deze geldverstrekker hebt gehad kan de betaling sneller gaan. Je hebt het geleende geld dan vaak al dezelfde dag op je rekening.

Garantstelling

Het lijkt er bij 200 euro lenen door middel van een minilening op, dat de geldverstrekker geen enkele zekerheid heeft dat je het geld op tijd aflost. Dat is niet helemaal waar, want er wordt door de meeste kredietverstrekkers van een minilening gevraagd om een garantsteller. Dat kan een kennis of een familielid zijn. Die moet de lening aflossen als jij dat niet kunt. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een betaalde garantstelling. In dat geval betaal je een bedrag aan een bedrijf. In ruil daarvoor zorgt dat bedrijf voor de aflossing als jij daar zelf geen geld voor hebt. Uiteraard moet je de lening plus een flinke boete dan alsnog aan dat bedrijf moet overmaken.

Conclusie

200 euro lenen door gebruik te maken van een minilening is een oplossing voor het overbruggen van acuut geldgebrek. Een minilening is online aan te vragen, zonder dat het nodig is om veel gegevens aan te leveren. Omdat er geen BKR toetsing plaatsvindt is deze lening ook toegankelijk voor consumenten die vanwege aflossingsproblemen een negatieve BKR registratie hebben. Bij 200 euro lenen door middel van een minilening heb je binnen 24 uur de beschikking over het geld. Dat is snel. Je kunt dus direct via de bank je openstaande rekening betalen.

Direct aanvragen

Direct een lening aanvragen van 100, 200, 300, 400 of 500 euro zonder toetsingen of enorme vragenlijsten? Start direct met je aanvraag.

Start aanvraag