700 euro lenen

Een lening aanvragen van 700 euro. Ook voor personen met een negatieve registratie bij het BKR. Start vandaag nog met je aanvraag op Minilening24.

Om zonder sparen een grote aankoop te kunnen doen wil je graag zo snel mogelijk geld lenen zonder dat daarvoor allerlei ingewikkelde procedures moeten worden doorlopen. Dat kan met een minilening. Je kan 700 euro lenen, of zelfs maximaal € 1500 als dat nodig is. Als een minilening wordt verstrekt heb je het geld vaak vandaag al op je rekening, zodat je de aankoop direct kunt doen. Een minilening is een methode om snel geld te lenen, zelfs als je een negatieve BKR registratie hebt. Een kanttekening die geplaatst moet worden is dat het geld maar voor een korte periode geleend kan worden.

Wat is een minilening?

Een minilening is een lening, waarbij de focus ligt op snel geld ter beschikking hebben. Om dat te doen hebben de bedrijven die deze leningen verstrekken hun aanvraagprocedure versimpeld. Er hoeven alleen enkele basisgegevens te worden ingevoerd en de volledige communicatie verloopt digitaal. Naast de hoge snelheid bij het aanvragen zijn een hoge rente, korte aflossingstermijnen en het achterwege blijven van een BKR toetsing kenmerken van een minilening. Daardoor is 700 euro lenen voor bijna iedereen mogelijk. Bij wijze van garantie dat de lening tijdig wordt terugbetaald zal de geldverstrekker je vragen om een garantsteller aan te wijzen.

Hoge rente bij een minilening

Dat bij een minilening hoge rentes worden berekend betekent niet automatisch dat er veel geld betaald hoeft te worden aan rente. Rentetarieven worden altijd berekend over een heel jaar. Bij een minilening gaat het over aflossingstermijnen van maximaal 2 maanden. Dat betekent dat je over een lening met een rentepercentage van 10 procent per saldo slechts 1/6 deel van die 10 procent moet betalen. Voor 700 euro lenen met een aflossingstermijn van 45 dagen berekent Saldodipje een rentebedrag van € 8,10 (medio 2022).

Garantsteller

Voor het regelen van een garantsteller bij 700 euro lenen krijg je een paar dagen de tijd nadat je de lening hebt gekregen. Een garantsteller is iemand die de lening voor je kan aflossen als je daar zelf niet toe in staat bent. Je moet dus op zoek naar iemand met een vaste baan, die bereid is om voor jou garant te staan. Een garantsteller moet hiervoor een officiële overeenkomst tekenen en zijn salarisstrook naar jouw geldverstrekker opsturen. Als je geld leent en liever geen familie of kennissen lastig wilt vallen kan er ook een commerciële garantsteller worden gecontracteerd. Dat is een bedrijf, dat tegen betaling garant wil staan voor jouw lening.

Aflossing van 700 euro lenen

Zoals je al hebt begrepen is het van groot belang dat een minilening op tijd wordt afgelost. De geldverstrekkers hanteren flinke boetes als er te laat wordt afgelost en ze aarzelen niet om na korte tijd al een incassobedrijf in te schakelen. Als dat gebeurt kunnen de kosten erg hoog oplopen. Om dit te voorkomen moet je alleen een minilening afsluiten als je zeker weet dat je de lening op de afgesproken data kunt afbetalen. Een minilening is dus echt bedoeld ter overbrugging van een periode van geldgebrek. Voor het oplossen van structurele financiële problemen zijn er andere methoden beschikbaar.